+31(0)6 - 27 834 007 arjan@crucialplay.nl

Hoe ben ik ooit in aanraking gekomen met LEGO SERIOUS PLAY? Ieder verhaal heeft een begin… als klein jongetje kreeg ik op mijn verjaardag een doosje LEGO, nr. 6882 – Space Digger. Dit model heb ik nog steeds en is het begin geweest van een geweldige verzameling LEGO-ruimtemodellen en een groot aantal mooie herinneringen. Als ik deze modellen nu nog terug kijk, dan kijk ik terug met een grote glimlach. Alleen al de reclames voor deze LEGO-modellen zijn een genot om terug te kijken:

Als men ouder wordt verdwijnt LEGO meestal, maar ik heb het nooit verkocht. Toen ik eenmaal vader werd en mijn zoon ook interesse kreeg in LEGO en dan voornamelijk LEGO Star Wars, LEGO NEXO Knights en LEGO Ninjago, was mijn oude liefde snel terug. Samen bouwen met de oneindige mogelijkheden van LEGO is natuurlijk het mooiste wat er is… dat mijn dochter het ook leuk vindt is helemaal te gek. LEGO Elves en LEGO Friends zijn uiteraard haar favoriet, maar samen met papa en broer bouwen is natuurlijk ook heel erg leuk.

In diezelfde tijd las ik een artikel over LEGO SERIOUS PLAY. Een methode om vraagstukken binnen teams, afdelingen en organisaties te beantwoorden door middel van LEGO. Daar moest ik meer van weten… en zo gezegd, zo gedaan. Na wat overleg over en weer met de Nederlandse LEGO SERIOUS PLAY facilitator – trainer, Michel Cloosterman, besloot ik om deze opleiding te volgen.

Sinds 2016 ben ik LEGO SERIOUS PLAY facilitator en heb vele workshops mogen faciliteren. In deze periode zijn er vele vragen voorbij gekomen, die met behulp van LEGO SERIOUS PLAY zijn beantwoord. Hierbij is altijd het eindresultaat van belang… spelen met LEGO is natuurlijk super, maar het moet uiteindelijk wel iets opleveren. LEGO SERIOUS PLAY levert uiteindelijk altijd nieuwe inzichten op, innovatieve resultaten en positieve communicatie tussen de deelnemers.

Bent u benieuwd wat LEGO SERIOUS PLAY u, uw team, afdeling of organisatie kan opleveren en durft u de uitdaging aan te gaan om met LEGO SERIOUS PLAY te gaan werken? Neemt u dan contact op met mij en dan kijken wij samen naar de mogelijkheden van LEGO SERIOUS PLAY bij u.

Share This