+31(0)6 - 27 834 007 arjan@crucialplay.nl
Arjan Passenier
Arjan Passenier

‘Het nuttige met het aangename verenigen’

Daar voelt iedereen wel wat voor! En dat is precies hoe ik, Arjan Passenier, LEGO SERIOUS PLAY zou willen omschrijven!

Bij serieuze vraagstukken met betrekking tot veranderingen in de strategie of werkwijze van een organisatie, horen normaliter langdurige vergaderingen en overleggen. Daar zit vaak niemand op te wachten.

Mijn ervaring met vergaderingen

In 2011 ben ik als zelfstandige begonnen als consultant/facilitator. Als consultant ben je toch vaak betrokken bij allerlei vergaderingen en overleggen. Tijdens mijn opdrachten heb ik meer dan eens ervaren, dat er onder de deelnemers van belangrijke vergaderingen en overleggen, mensen zijn die met hun gedachten ergens anders zitten. Ik heb ze zelfs zien knikkebollen.

Op zich is dat niet echt vreemd. Niet iedereen die daar zit heeft het gevoel dat hij of zij van belang is. Sommige mensen zijn er stilletjes van overtuigd dat hun mening geen gewicht in de schaal legt met betrekking tot de uitkomst van het vraagstuk.

Tenslotte komt het er vaak op neer dat degenen met de meeste zeggenschap en degenen die het hardst roepen samen de beslissingen nemen. Dat is voor alle anderen geen goede motivatie om actief deel te nemen. Voor de organisatie is het een gemiste kans.

LEGO SERIOUS PLAY: Een echte ‘eye opener’

Een paar jaar later kwam ik in aanraking met LEGO SERIOUS PLAY. In de eerste instantie leek het mij niet meer dan een mooie droom. Ik dacht niet, dat het spelen met legosteentjes door volwassenen kon leiden tot het oplossen van ingewikkelde bedrijfsvraagstukken.

Direct na de eerste sessie was ik om! Ik had het gevoel dat LEGO SERIOUS PLAY het ‘ei van Columbus’ was. Werkelijk alle deelnemers aan de sessie waren enthousiast en betrokken. Niemand zat met zijn of haar hoofd ergens anders en er werd ook niet geknikkebold! Iedereen deed mee!

Antwoorden en oplossingen dienden zich als vanzelf aan uit het gezamenlijk overleg van de deelnemers. Werkelijk geweldig!

Dat kan ik ook

In 2016 ben ik overgestapt van alle reguliere methoden naar LEGO SERIOUS PLAY. Sindsdien heb ik de eer en het genoegen om mijn klanten van dienst te zijn als LPF-facilitator. We spelen met LEGO, hebben plezier en lastige vraagstukken en andere bedrijfsmatige problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Dat wil ik ook

Denk je nu: “Dat wil ik ook”, dan kan dat natuurlijk! Neem geheel vrijblijvend contact met mij op en ik zal al je vragen beantwoorden.

Tot snel!

LSP directory
Share This