+31(0)6 - 27 834 007 arjan@crucialplay.nl
Crucial Play logo

Google heeft de afgelopen twee jaar onderzoek uitgevoerd naar het functioneren van haar medewerkers en specifiek naar het functioneren van haar top presterende teams. Tijdens het onderzoek zijn meer dan 200 interviews uitgevoerd en is er naar meer dan 250 variabelen gekeken binnen meer dan 180 teams.

Uit dit onderzoek zijn vijf belangrijke kenmerken gedestilleerd:

  1. Psychologische veiligheid – mogen we risico’s nemen?
  2. Afhankelijkheid – kunnen we op elkaar rekenen?
  3. Structuur & duidelijkheid – zijn doelstellingen, rollen en uitvoeringsplannen duidelijk?
  4. Betekenis – werken we aan iets dat wat van (persoonlijk) belang is?
  5. Impact – geloven we fundamenteel, dat het werk dat we doen van belang is?

Veiligheid

Van deze vijf kenmerken is het eerste kenmerk, psychologische veiligheid, het meest belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de psychologische vrijheid direct invloed heeft op het onderbewustzijn. Onveilige situaties op het werk, zoals concurrentie van collega’s, functiestatus etc. activeren het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn zal op basis van deze onveilige situaties zorgen voor het activeren van de vlucht-of-vechtreactie. Deze vlucht-of-vechtreactie zal daarna zorgen voor het verliezen van bijvoorbeeld een normaal perspectief op het werk of een normale analytische manier van denken. Daarnaast hebben gerelateerde studies bewezen, dat teams die zich psychologisch veilig voelen beter functioneren door het toenemen van de collectieve intelligentie. Deze collectieve intelligentie zorgt voor een betere teamstructuur, betere communicatie en zelfsturing van het team.

LEGO SERIOUS PLAY

LEGO SERIOUS PLAY is een methode, die is ontwikkeld op basis van deze psychologische veiligheid. Iedere deelnemer van een LEGO SERIOUS PLAY workshop kan zijn of haar eigen visie weergeven door middel van de LEGO-steentjes. LEGO SERIOUS PLAY zorgt voor een veilige omgeving waarbij iedere deelnemer op zijn of haar manier kan bijdragen aan de collectieve intelligentie, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de deelnemer.

Contact

Benieuwd wat LEGO SERIOUS PLAY voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op en dan kunnen wij samen kijken naar de mogelijkheden van LEGO SERIOUS PLAY bij uw team, afdeling of organisatie.

Crucial Play – Unleashing the Power of LEGO SERIOUS PLAY

Crucial Play
Share This