+31(0)6 - 27 834 007 arjan@crucialplay.nl

Hoe verloopt een LEGO SERIOUS PLAY sessie nu in de praktijk?

Iedere LEGO SERIOUS PLAY sessie begint met een aantal opwarmoefeningen. Iedereen is wel bekend met LEGO, maar voor de meeste mensen is het wel even geleden, dat men met LEGO heeft gebruikt. Nu begint het echte werk. Elke LEGO SERIOUS PLAY sessie bestaat uit meerdere fasen ‘UitdagenBouwenDelenReflecteren’.

Allereerst zal er een uitdaging worden gesteld door een LEGO SERIOUS PLAY facilitator. Hierna kunnen de deelnemers aan de slag met deze uitdaging. Iedere deelnemer legt hierbij zijn of haar ideeën vast in modellen en metaforen en zal deze daarna met hun mededeelnemers. In de laatste fase kunnen de LEGO SERIOUS PLAY facilitator en de andere deelnemers nog om verheldering vragen, nieuwe inzichten en/of onderlinge verbanden benoemen, waarbij nieuwe kennis en creativiteit maximaal benut wordt. Deze fasering blijft net zo lang doorgaan tot er een bevredigend antwoord op de vraag is gevormd.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de kracht van LEGO SERIOUS PLAY om de diverse vraagstukken van uw team, afdeling of organisatie te beantwoorden, neemt u dan contact op via Crucial Play en dan kunnen wij samen met u kijken wat de beste methode is om uw vraag te beantwoorden!

Share This