+31(0)6 - 27 834 007 arjan@crucialplay.nl
Agenda Eiffel BU avond

LEGO SERIOUS PLAY is een methodiek waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. LEGO SERIOUS PLAY kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de strategie van een organisatie te bepalen, de individuele waarden van teamleden te bepalen of om een bepaalde visie zichtbaar te maken. Gisteravond heb ik samen met Frans Koemans de LEGO SERIOUS PLAY methode gebruikt om een groep medewerkers van Eiffel te begeleiden in het beantwoorden van de vraag:

“Wat is mijn bijdrage aan de herkenbaarheid en het onderscheidend vermogen van Eiffel?”

De sessie was een onderdeel van de jaarlijkse Business Unit avond en werd gegeven op het hoofdkantoor van Eiffel in Arnhem. De medewerkers kregen allereerst de gelegenheid om vragen te stellen aan de directie en werden daarna door Menno Lanting meegenomen in de diverse mogelijkheden van de hedendaagse en toekomstige technologie en de impact, die deze zal hebben op de manier waarop men in de toekomst zijn of haar werk zal kunnen uitvoeren.

Hierna werd de groep opgesplitst om zich te verdelen over de verschillende workshops, die waren georganiseerd. Vele interessante onderwerpen waren hierbij mogelijk, maar de echt interessante workshop was natuurlijk de LEGO SERIOUS PLAY workshop. Tijdens een LEGO SERIOUS PLAY workshop wordt door middel van de befaamde LEGO steentjes één of meerdere vragen beantwoord. Voor deze avond was de vraag: “Wat is mijn bijdrage aan de herkenbaarheid en het onderscheidend vermogen van Eiffel?”

Geen makkelijke vraag, maar wel een vraag waarbij de mogelijke antwoorden zeer interessant zijn voor de directie van Eiffel. De sessie begon met een aantal opwarm oefeningen, waarbij de LEGO– en de Storytelling-spieren werden opgewarmd. Hierna moest men aan de slag met de LEGO steentjes en werden er zeer mooie LEGO modellen gebouwd, waarbij men op een duidelijke wijze de bijdrage aan de herkenbaarheid en het onderscheidend vermogen Eiffel kon uitbeelden. Deze visie heeft men onderling nog kunnen delen, maar daarna was de tijd helaas op. Tijdens de workshop bleef het druk buiten… iedereen die voorbij kwam moest even kijken… sommigen durfden zelfs even binnen te komen en een veel gehoord commentaar was “als ik dit had geweten, had ik voor deze workshop gekozen…” Een mooi compliment en wie weet wat de toekomst nog kan brengen.

Aangezien een plaatje meer zegt, dan 1.000 woorden zijn hier een aantal foto’s van deze LEGO SERIOUS PLAY workshop. Bent u benieuwd hoe Crucial Play u, uw team, afdeling of organisatie kan helpen? Neemt u dan contact op met mij en dan kijken wij samen naar de mogelijkheden van LEGO SERIOUS PLAY bij uw organisatie.

Share This